Fanfare CWO speelt tijdens finale Compositiewedstrijd ONFK 2012

Op 29 september werd in het Friese Eernewoude de finale gehouden van de compositiewedstrijd van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Fanfare CWO Groningen was door de organisatie gevraagd om de drie finale werken uit te voeren – een uitdaging die het Groningse orkest met enthousiasme aanging.

Als eerste werd het werk “Country Scenes” van Hans Aerts ten uitvoer gebracht, gevolgd door het mysterieuze “Clouds of Orlock” van Matthias Baeyens. Het werk “Cross or Sword” van Kees Schoonenbeek maakte de drieluik compleet, waarna de jury in beraad ging.  Gedurende het juryoverleg voerde CWO bij wijze van toegift de werken “Bessarabyanke” en “Danzón no. 2” uit. De originele composities nodigden zeker uit tot discussie en er werd dan ook volop over de werken en de uitvoering van CWO gedebatteerd.

Uiteindelijk mocht Hans Aerts zich de winnaar van de compositiewedstrijd noemen; Country Scenes werd gekozen tot het verplichte werk in de 5e divisie van de ONFK 2013. Ook de andere bijzondere composities werden beloond en kunnen wat ons betreft zeker als verrijking van het fanfare oeuvre worden beschouwd.

De stichting Frysk Fanfare Festival en de ONFK hebben met deze compositiewedstrijd laten zien dat vernieuwing in het fanfare-repertoire wordt aangemoedigd. Fanfare CWO vond het een eer om deel te hebben mogen uitmaken van dit bijzondere evenement. Namens CWO nogmaals een woord van dank naar de organisatie.

comp_finale