Thom Zigterman

Thom Zigterman werd op 9 april 1972 geboren in Delfzijl. Op tienjarige leeftijd verhuisde hij naar Heeg (Friesland). Daar genoot Thom zijn eerste muzieklessen en bespeelde de bugel in de plaatselijke fanfare Crescendo. Dat Thom talent en ambitie had werd al snel duidelijk, daarom koos hij ervoor om verder te gaan in de muziek.
Nadat hij de overstap had gemaakt van bugel naar trompet kwam hij in 1990 bij het Frysk Fanfare Orkest. Een jaar later ging hij Schoolmuziek en HaFaBra directie studeren aan het Conservatorium te Groningen. Tegenwoordig speelt hij Es bas bij het Gelders Fanfare Orkest en koperkwintet DREFT.

Tijdens en na zijn opleiding heeft Thom verschillende brassbands en fanfareorkesten gedirigeerd, waaronder ‘Oranje’ Grootegast en ‘Excelsior’ Ouwsterhaule. Sinds 1997 dirigeert hij CMV Excelsior Schraard , vanaf 2011 staat Thom voor Fanfare CWO Groningen en sinds 2014 voor fanfareorkest CMV Advendo Morra – Lioessens . Thom is daarnaast op allerlei mogelijke muzikale terreinen actief. Zo heeft hij zijn eigen uitgeverij met composities en arrangementen, verzorgt gastdirecties en is veelgevraagd jurylid bij festivals, solistenconcoursen en try outs. Daarnaast werkt hij als freelance engraver en muziekredacteur voor enkele bekende uitgeverijen waaronder Amstel Music, Lake Music en Ferskaat MP.